Het begrip ‘refurbished’ komt steeds vaker voorbij. Misschien zie je een online advertentie voor refurbished laptops, tablets of smartphones. Wat houd dit in en is het wat voor jou? Wij vertellen je meer over wat refurbished apparaten zijn en de voor- en nadelen.

Wat is ‘refurbished’?
De term ‘refurbished’ komen we vaker tegen dan de term gereviseerd, maar het betekent hetzelfde. Wanneer je een advertentie ziet voor refurbished apparaten gaat het om apparaten die getest en zo nodig gerepareerd zijn alvorens ze verkocht worden.

Vaak gaat het om gebruikte apparaten. In dit geval wordt ook alle data verwijderd. Sommige gereviseerde producten zijn nieuw, maar de modellen zijn te ‘oud’ om nog in de winkel verkocht te worden. Er moet ruimte gemaakt worden voor een nieuwe voorraad en de oude apparaten worden doorverkocht aan een webshop die refurbished telefoons of laptops verkoopt.

Gereviseerd hetzelfde als tweedehands?
Hoewel een gereviseerd apparaat vaak wel al eerder door iemand anders gebruikt is, is het niet hetzelfde als een tweedehands apparaat. Een tweedehands laptop of telefoon koop je vaak particulier, bijvoorbeeld via marktplaats. Je krijgt er geen garantie op en het apparaat wordt ook niet gecontroleerd op defecten.

Een refurbished toestel is inderdaad niet nieuw, maar het gaat zeker niet om een tweedehands apparaat. Elk apparaat wordt gecontroleerd en geleverd met garantie.